Полезен

Преди / След: Ергенски апартамент с площ 60 м2, прегледан и коригиран

Преди / След: Ергенски апартамент с площ 60 м2, прегледан и коригиран



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Лошо разпределено пространство, остаряла кухня и водна стая, неподходящ размер на стаята ... Това са недостатъците, често свързани с апартаменти от ерата на Haussmann. Тъй като начинът на живот се развива през последните десетилетия, нуждите от жизнено пространство вече не са същите. Такъв е случаят с този мрачен и неорганизиран ергенски апартамент, намиращ се в rue Monge в Париж: неговият собственик искаше да придаде нов блясък на цялото, без да загуби очарованието, внесено от оригиналните елементи. Успешен залог за агенцията RMGB, на която е поверен проектът! След 13 седмици работа, този красив 60м2 има нова естетика, функционална и съвременна, консолидирана чрез умело преразпределение на пространството. Обяснения в снимки.

Отворете се, за да създадете голяма всекидневна


преди : Холът и трапезарията са разделени на две много обособени стаи, малки и тъмни. след : Първа стъпка за архитектите Гийом Гиберт и Батист Ришман: събарянето на преградата, която разделя двете стаи, за да се създаде уникална, просторна и светла всекидневна. Благодарение на тази проста модификация, входът и кухнята (наскоро позиционирани в центъра на апартамента) също се възползват от естествена светлина от хола. От декоративна страна, оригиналният паркет - износен и старомоден - е заменен от масивна дъбова покривка, положена диагонално. За да контрастират с много хаусманската атмосфера на мястото, декораторите предпочетоха ултра дизайнерски мебели. Масата на лалетата, редактирана от Knoll, столовете Houdini от Стефан Диез, ниският стол LCM от Charles & Ray Eames и рафтовете на рафтовете Fantasma хармонично се съчетават с новия декор, оставяйки достатъчно място за светлина и движение.

Почистете декорацията възможно най-много


преди : Стилът на декора е по-скоро класически и безличен. Многобройните фамилни мебели претрупват и затъмняват дневните. след : Агенцията RMGB предпочита най-важното, така че престоят да запази изискан, почти монашески вид. Мебелите - диван за сено, холна маса EnoStudio и фотьойл от серия Crate - са внимателно подбрани, за да съживят интериорната украса. Със своите ярки цветове и заоблени форми мебелите придават на тази голяма всекидневна нова идентичност!

Маркирайте библиотеката


преди : Библиотеката е претоварена и визуално запушва хола. след : Пространството, посветено на книгите, е заменено от по-поверителна вградена ниша, направена за измерване в матово лакирано дърво. По-подходяща за размера на хола, цветната библиотека се превръща в декоративен елемент сам по себе си, в който собственикът вече може да съхранява книги и изкуствени дрънкулки.

Кухня, преработена от А до Я


преди : Кухнята остава непроменена в продължение на няколко десетилетия, със състарените си мебели в кремав цвят и големите си, донякъде тъжни керамични плочки. Много лошо разположен е изолиран в ъгъл на апартамента и достъпен само от антрето. след : Кухнята се е възползвала от банята - и обратно, за да общува директно с хола. С матовото си лакирано дърво и нишата си, изработена от Кориан, той показва коренно различен вид от старата стая!

Създайте нов, много функционален коридор



преди : Банята общува със спалнята, но показва напълно остарял вид. Що се отнася до тоалетните, те са достъпни трудно от спалнята, защото са изолирани на входа на дълъг коридор. Трябва да се вземе предвид важна работа по преразпределението на пространствата. след : Архитектите избраха преградата на отвора между спалнята и банята и преместиха последната в старата кухня. За да оптимизират пространството, те са създали двойна съблекалня, която действа като проход между спалнята и новата баня: като тунел, този дълъг коридор предлага много естетическа перспектива, както и „изненадваща игра на дълбочина на тоалетното пространство.